Haut-Medoc

Haut-Medoc

Haut-Medoc er den del af Medoc, der der ligger ytil højre for floden, og er en af Bordeauxs mest berømte områder. Området var i lang tid primært beskæftiget med dyrehold. Men det 17. Århundrede lavede hollandske handelsfolk dræningsarbejde, for at gøre det sumpede land mere egnet til vindyrkning. I Haut-Medoc, finder man i dag områderne Margaux, Saint-Julien, Pauillac og Saint-Estèphe. Især underområdet Margaux er blevet et kendt for deres gode Cabernet Sauvignon vine.  

 

Klimaet i Medoc er det mildeste i Bourdeaux. Det mildnes af floden Gironde og Atlanterhavet. Store fyrretræsskove beskytter markerne fra den kraftige vind fra havet, og det betyder at det kun er det varme vejr, som havet giver.

 

Det er en blanding af dræningen af jordbunden, grusset og klimaet, der giver vinen mulighed for at udvikle unik karakter og smag. Haut-Medoc producerer vine, der skal severes en lille smule kølet, med komplekse aromaer med noter af træ, sorte kirsebær, ribs og lakrids. Smagen er livlig og kraftfuld.

 

Kunne du tænke dig at prøve en vin, fra det særlige geografiske område, kan du finde et godt eksempel her

Oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar