Frankrig · Coteaux du Lyonnais
Oprindeligt fra området omkring Lyon, skabte Baptiste Nayrand sin eponyme vingård fra bunden i 2014. I dag har han lidt over seks hektar vinmarker, hvilket er det maksimale, han kan dyrke alene for at opretholde den kvalitet, han kræver. Størstedelen af vinmarkerne er dedikeret til Gamay i AOP Coteaux du Lyonnais, en lille, relativt ukendt appellation i udkanten af Lyon, beliggende mellem Beaujolais og det nordlige Rhône. Der dyrkes også en lille mængde Chardonnay, Pinot Noir og Aligoté, som er tilladt i AOP Coteaux du Lyonnais.
"Siden starten har hele vingården været certificeret økologisk. Vinmarkerne vedligeholdes uden brug af kemiske produkter, pesticider eller syntetisk gødning. Jorden pløjes for at fremme mikrobiologisk aktivitet. Parallelle infusioner af padderok, brændenælde, kulsukker og pil bruges til at styrke og strukturere vinstokkene under deres vækstperiode og for at reducere brugen af kobber og svovl til et absolut minimum. Domænet bruger også biodynamiske metoder med det konstante mål at genskabe harmonien mellem mineral, plante, menneske og kosmos. Vinifikationen udføres udelukkende med naturlig gær, uden svovldioxid og uden nogen moderne ønologiske produkter. Hele vinifikationen foregår uden brug af temperaturkontrol (hverken opvarmning eller nedkøling), da målet er at infusere druerne snarere end at udtrække dem. Som et resultat er der meget få omrøringer eller overpumpninger for at respektere druernes integritet så længe som muligt samt for at opnå maksimal finesse og kompleksitet. Bevidst om vores kunders sundhed reducerer vi mængden af sulfitter i vinen til et absolut minimum for at sikre en bedre fordøjelighed og en "ivresse joyeuse" (bogstaveligt talt en glædesfyldt rus, men det lyder bedre på fransk)."
Read More