Frankrig · Rhone · Tavel
Domaine de la Goguette blev grundlagt af Julien Mary i 2020. I 2017 vendte han tilbage til sin hjemegn efter flere års rejser på tommelfingeren gennem forskellige lande og besluttede sig for at uddanne sig til vinmager. Han tilbragte fem år i lære hos Nicolas Renaud (Le Clos des Grillons) i Rochefort du Gard. I dag er han bosat ved bredden af Gardon-floden i Collias, hvor han har kastet sig ud i et nyt eventyr med produktion af naturvin.
Julien fik mulighed for at leje lidt over 2 hektar vinmarker, der primært består af Syrah og Grenache, som er plantet i jord med silt, ler og kalksten. Han behandler sine vinstokke med respekt for planten og praktiserer skånsom beskæring om vinteren for at bevare en god saftstrøm og forlænge planternes liv. Jorden forbliver spontant bevokset året rundt, og han planlægger at så årlige planter (Fabaceae, græsarter) for at etablere planteliv, løsne jorden, øge den organiske substans over tid og skabe en levende flora til gavn for den omkringliggende fauna (som mariehøns, bier, insekter, fugle og harer).
Om vinteren kommer får og græsser i vinmarkerne på Domaine de la Goguette, hvilket hjælper med at fjerne ukrudt og tilfører organisk gødning. Julien bestræber sig på at bruge så få svampedræbende midler som muligt (Bouillie Bordelaise / svovl) og holder et vågent øje for at forhindre sygdomme i at sprede sig om foråret. En dag drømmer han om at plante sine egne vinstokke og integrere træer og andre planter som frugttræer, lavendel og granatæbler for at diversificere afgrøderne. Alle vinene er fremstillet af håndplukkede druer og med en fast intention om at lave økologiske vine.
Julien Marys projekt har givet nyt liv til en tidligere ubenyttet kælder i landsbyens hjerte, hvor Domaine Des Cabotines før holdt til. Den unge vinmager er fast besluttet på at producere naturlige, lokale vine. Mosten gennemgår ingen indgriben: der anvendes ingen eller meget få sulfitter i vinene, ingen gær, ingen pasteurisering eller filtrering under vinifikationen, bortset fra en nøje overvågning fra Juliens side. Alle gæringer foregår udelukkende med vildgær, som naturligt er til stede. Vinene macereres efter den traditionelle metode, halv-kulsyre-maceration eller fuld-kulsyre-maceration, og modnes derefter i flere måneder på kar og tønder.
Read More