Frankrig · Loire · Muscadet
Længe betragtet som en region med lidt mediedækning og lavere kvalitet er Muscadet nu kommet i rampelyset takket være talentfulde vinmagere som Jean-Baptiste Hardy. Efter at have rejst verden rundt for at eksperimentere med forskellige tilgange (Domaine Roulot, Leflaive, Patagonia, New Zealand...), overtog han familievinmarkerne i 2018 i Mouzillon, en landsby i hjertet af Muscadet Sèvre et Maine-appellationen, 25 km fra Nantes.
Hans legeplads? Et typisk Muscadet-terroir med en kompleks jordbund af gabbro (vulkanske klipper), silica og ler. Med 4 hektar gamle vinstokke med 100% Melon de Bourgogne praktiserer Jean-Baptiste Hardy udelukkende økologisk vinavl. Resultatet? Vine med stor præcision, elegance og tekstur, der nogle gange minder os om de store Chablis.
Vinificeringen varer omkring et år med modning på fine bærme, hovedsageligt i 450L egetræsfade. Vinene modnes derefter i 6 måneder i kar, før de aftappes uden filtrering eller klaring og med svovlniveauet reduceret til dets simpleste udtryk. En burgundisk tilgang, der gør Jean-Baptiste Hardy til den stigende stjerne i Muscadet!
Read More