Italien · Lazio · Bellegra
Mens Cesanese tidligere var den mest udbredte drue i regionen, har den været i tilbagegang gennem flere århundreder og udgør nu kun omkring 1.000 hektar beplantede vinmarker i Italien. Cesaneses ry er heller ikke hjulpet af, at druen kan være svær at håndtere i vinmarken på grund af sin meget sene modning. I nogle tilfælde når druerne ikke fuld fenolisk modenhed, hvilket resulterer i tynde, vandige vine, der ikke fremhæver Cesaneses bedste kvaliteter. Det er først inden for de seneste årtier, at italienske vinproducenter som Lorella og Piero har begyndt at vende denne tendens.
Lorella og Piero praktiserer biodynamisk landbrug, beriget af deres egne originale idéer, udviklet gennem forskning og udveksling med andre landmænd. Som følge heraf bruges der ingen syntetiske kemikalier på deres gård for at bevare og forbedre jordens frugtbarhed. De anvender grøn gødning og biodynamiske præparater for at lade planterne udtrykke deres specifikke kvaliteter og opnå vine, der ifølge dem "ikke kun er dybt forankrede i det terroir, de kommer fra, men også yderst behagelige, letfordøjelige og fine at smage." Derfor benytter de sig heller ikke af udvalgte gærtyper, men udelukkende af indfødte gærceller, som bringes ind i kælderen sammen med druerne. Dette indebærer, at vinen fremstilles og forfines uden tilsætningsstoffer, med undtagelse af en lille mængde sulfitter.
Read More