Tyskland · Baden · Schliengen
For Maximilian Greiner er det terroir, hvor hans vine vokser, en afgørende faktor for kvaliteten af hans vine. Hans druer blomstrer i hjertet af Markgräflerland, beliggende i Sydbaden ved foden af Schwarzwald, nær trekanten mellem Tyskland, Schweiz og Frankrigs grænse.
Det tempererede klima og de lette vinde giver ideelle forhold for at fremstille meget friske vine. Jordens struktur varierer meget fra det ene område til det andet og spænder fra kalkholdige områder i Gennenbacher og robuste vulkanske stenjordbundsområder i Feuerbacher Steingässle til tunge lerjordbundsområder i Obereggenen og Mauchen. Kun Pinot Noir kan dyrkes på den magre jord i Paradise og Steingässle.
Maximilian forstår, at ligesom med et hvert raffineret produkt er udgangsmaterialet det vigtigste. Kun gode råmaterialer kan føre til et godt færdigt produkt. Hans filosofi er at høste og presse druerne på en måde, der minimerer behovet for senere indgreb. Smagen af druerne er den afgørende faktor, og derfor omlagde han fuldstændigt gården til biodynamisk landbrug i 2017. Han er overbevist om, at økologisk producerede druer har en dyb aroma, der kan resultere i store vine. Han påvirker ikke gæringen af sine vine med temperaturkontrol for at undgå at manipulere denne afgørende naturlige proces. Ved kun at gære sine vine med deres egne naturlige gærarter sigter han efter at opnå den mest karakteristiske smag i sine vine.
Størstedelen af hans vine gennemgår alkoholisk gæring efterfulgt af en anden malolaktisk gæring, hvorved de opnår deres indre balance. Han fremmer yderligere vinenes indre balance gennem langvarig lagring på gær - nogle vine forbliver i tæt kontakt med den naturlige gær i flere år.
Greiner-vineriet afstår systematisk fra enhver form for klaring af overbevisning, da dette er den eneste måde at øge tætheden og selvstændigheden af deres vine og dermed bevare frugterne af deres hårde og intensive arbejde i vinmarkerne.
Read More