Frankirg · Beaujolais · Chenas
På noget af det bedste terroir i Chénas har Paul-Henry og hans familie en ægte landmands tilgang til livet og vinproduktionen. De har dyrket økologisk fra starten (2008) og arbejder nu biodynamisk. Vingården består af 14 hektar, primært i Chénas, men også i Moulin-à-Vent og Beaujolais appellationerne. Deres landbrugsfilosofi udspringer også af deres livsstil. De har ikke kun høns omkring vinmarkerne, men også køer, grise, bier... Træer omgiver vinstokkene men er også plantet mellem dem. De to heste bruges til at bearbejde jorden. Alt høstes i hånden. Under høsten placeres druekasserne i et kølerum på 7 til 10 grader for at bevare druernes friskhed, inden fermenteringen begynder.
Druerne flyttes ved hjælp af tyngdekraften i cementtanke, og der tilsættes intet til vinene, ikke engang SO2. Under macerationen og fermenteringen bliver mosten ikke udsat for pigeage (omrøring af drueskindet) eller remontage (overpumpning af mosten). Macerationen varer mellem 15 og 28 dage, afhængigt af hvad de forventer af druerne. Efter denne proces presses druerne i en gammel lodret træpresse fra det 19. århundrede, en meget langsom presning.
Elevage (lagring) foregår i cement, fiber eller gamle egetræsfade (kan være 228l, 400l eller 600l). Fra denne grundige proces kan man forestille sig stilen af Thillardon-vinene, en slags "Jura"-udtryk af Gamay, hvor alt er lavet for at udtrykke jordens mangfoldighed på hans 14 hektar og Gamay-druens følsomhed.
Read More