Frankrig · Bourgogne · Macon
Historien om Domaine Guillot-Broux begyndte i 1978 med 1 hektar. Jean-Gérard og Jacqueline er ejerne af godset, og nu tager deres sønner, Emmanuelle og Patrice, sig af det. Med tiden vokser vingården til nogle hektarer (nu 17 hektarer) fordelt på 3 appellationer: Bourgogne, Mâcon-Cruzille og Mâcon Chardonnay.
Økologisk siden 1991 er udsigten til vinstokkene primært østlig for at opnå den mest soludsætning i løbet af dagen og dermed en optimal modning af druerne. Efter samtalen med Emmanuelle forstod vi den store interesse for arbejdet i vinstokkene og filosofien bag det. God vin er resultatet af gode vinstokke, ikke kun godt arbejde i kælderen. Deres bedsteforældre Pierre og Jeannine Guillot skabte den første økologiske vingård i Bourgogne i 1954.
En vigtig arv i vinstokkene og et seriøst arbejde i kælderen, der kombinerer tradition og respektfuld filosofi. Alle vine produceres med indfødte gær, og brugen af sulfitter er meget begrænset, hvis ikke ikke-eksisterende. Alle vine lagres i egetræsfade, og udvælgelsen af de bedste fade tog næsten 7 år. At finde dem, bearbejdningsprocessen og typen af egetræ var meget vigtig.
Read More