Frankrig · Languedoc · Corbiere
Siden han var meget ung, har Olivier haft en stærk tiltrækning til landbrug, vinmarker og natur, hvor vinmarkerne har været i hans familie i 150 år. Han har derfor valgt at vende tilbage til de essentielle værdier, sit forhold til jorden og moder natur.
Vinmarkerne, hvoraf nogle er meget unge, mens andre har levet i mere end et halvt århundrede, er plantet på dybe jorde på sletten. De ler-kalkstenede jorde afspejler landskabet med dets kalkstensplateauer. De er opdelt i tre blokke: én blok på sletten, med dybe, ler-kalkstenede og sorte marljorde; én blok på Combe de Gasparets, mere på skråningerne, med isolerede vinstokke omgivet af garrigue, timian, rosmarin og fyrretræer. Og den tredje, beliggende på Combe du Vialla, den højeste zone i højden med tilstedeværelse af klipper.
Hele vingården er påvirket af middelhavsklimaet, de friske vinde fra havet og havsprøjtet. Dette typiske klima bringer friskhed og lethed til hans vine.
Druesorterne, som er valgt med stor omhu, er perfekt tilpasset klimaet og terroiret. Traditionelle druesorter, men af høj kvalitet: Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Grenache Gris og Cinsault.
Olivier har besluttet at forvalte hele sin vingård økologisk. Han startede med at overgå til økologi og derefter gradvist til biodynamik for ikke at traumatisere vinstokkene. Druerne høstes i hånden i 20 kg kasser. Hans mål er at bevare bærrenes kvalitet og undgå oxidation af saften. Olivier bruger svovl i homøopatiske doser, men planlægger at bevæge sig mod biodynamisk vingårdsforvaltning og at lave vin uden svovl.
Read More