Portugal · Dao / Douro
I 2000 rejste Sara Dionisio og Antonio Lopes Ribeiro tilbage til Antonios hjemsted i Mouraz og forlod det travle liv i Lissabon for at starte en bæredygtig biodynamisk vingård. Mouraz, beliggende i hjertet af Dão-regionen, er Antónios fødested, hvor hans familie har dyrket vinmarker på en holistisk og økologisk måde i mange generationer. Mouraz er også et sted, hvor landskabet og terroiret er formet af dets folk og geografi, gamle og nye vinmarker, der eksisterer side om side med fyrretræer, egetræer, kastanjetræer og korktræer i en vild skov.
Gården er spredt over flere parceller med forskellige jordarter (granit og ler) og højder, der spænder fra 140 til 400 meter fordelt på i alt 13 hektar. De anvendte druer er indfødte sorter; Loureiro, Vinhão, Touriga Nacional og mange flere.
Arbejdet handler om den rene udtryk. Alle vinmarker, der er en del af Casa de Mouraz opnåede økologisk certificering i 1997, og i 2006 begyndte de at arbejde med biodynamiske forberedelser og praksis.
De etablerede i 2009 projektet António Lopes Ribeiro, som laver vin uden for Dão
Read More