Frankrig · Loire · Faye D'Anjou
Benoit Courault startede sin vinrejse som sommelier. Hans nysgerrighed efter at forstå, hvad der ligger bag flaskerne, førte ham først til vinskolen i Beaune. Under sin uddannelse gennemførte han adskillige praktikophold, primært i Bourgogne-området. Først efter sine studier blev hans interesse for biodynamiske og naturvine vakt. Dette førte ham til en legende inden for naturvinscenen, Eric Pfifferling på Domaine de l’Anglore. Det var på Erics terroir og i hans kælder, at Benoit forstod naturvinens verden.
Efter tre år på Domaine de l’Anglore i Tavel besluttede Benoit sig for at starte sit eget eventyr og købte en ejendom på 6 hektar sammen med sin kone i Faye d'Anjou, i Loire. Fra begyndelsen praktiserede han biodynamik og økologisk landbrug, med fokus på urteteer, infusioner, macerationer osv. Vingården bliver drevet med hestekræfter. Jorden hos Benoît er repræsentativ for denne lille del af Anjou: de fleste af hans vinstokke er rodfæstet i skiferjord. Han bor med sin kone, børn og heste midt i vinmarkerne.
Benoit Courault dyrker de klassiske Anjou-druer: Chenin, Grolleau Noir, Cabernet Franc og Pineau d'Aunis.
I kælderen lægges de røde druer hele i kar og bliver let knust med fødderne. Den alkoholiske gæring finder derefter sted i gamle tønder. For de hvide druer er presningen forholdsvis lang, og saften lægges derefter i tønder, nogle gange i store fade.
Read More