De tre emblematiske druesorter i Champagne er Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay.
Champagne ligger 145 km nordøst for Paris. Dets vinmæssige grænser er juridisk defineret og opdelt i fem vinmæssige distrikter inden for den historiske provins: Aube, Côte des Blancs, Côte de Sézanne, Montagne de Reims og Marne Valley, hver med distinkte karakteristika.
I Montagne de Reims-regionerne er vinstokkene plantet på over 9000 hektar ler-kalk og kalkjord, hvilket producerer mange Grands Crus og Premiers Crus.
Marne Valley omfatter 8000 hektar af marljord, ler og kalkjord, og er regionen, hvor størstedelen af "blancs de noirs" Champagne produceres.
Vinregionen Côte des Blancs med dens 3300 hektar nyder godt af det oceaniske og kontinentale klima, hvilket resulterer i masser af solskin og den perfekte temperatur for udviklingen af Chardonnay. I overensstemmelse hermed udgør Chardonnay 95% af den samlede vinregion.
Aube-regionen består af 8000 hektar marljord, kalksten og lerjord, som huser de tre betegnelser: Champagne, Coteaux Champenois og Rosé des Riceys fra Pinot Noir-druen.
Endelig nyder Côtes de Sézanne, med sine kalk-, kalksten- og Sparnac-lerskiferjorde, godt af en sydøstvendt eksponering og et fugtigt oceanisk klima. Denne region domineres af Chardonnay-druen, som giver blødere og rundere vine på grund af de klimatiske forhold.
Read More