Italiensk vin produceres i alle regioner i Italien. Italien er verdens største vinproducent med 702.000 hektar (1.730.000 acres) vinmarker.
Italiensk vin er den mest populære i verden og udgør 19% af det globale marked. Italien har et bredere udvalg af vine end noget andet sted i verden og bruger 605 unikke druesorter til at producere dem. De mest berømte italienske vine er lavet af indfødte druesorter. Klassiske italienske rødvine inkluderer Barolo og Barbaresco (begge lavet på Nebbiolo-druen), Chianti og Chianti Classico (lavet på Sangiovese-druen), Amarone og Valpolicella (lavet på Corvina-, Corvinone- og Rondinella-druerne) samt Nero d'Avola (lavet på Nero d'Avola-druen). Italien er også berømt for sine mousserende vine som den prestigefyldte Franciacorta (lavet på Chardonnay-druen), den tørre og frugtagtige Prosecco (lavet på Glera) eller den søde Asti (lavet på Moscato Bianco). En af de væsentlige overvejelser ved Italiens unikke vinestil er det brede spektrum af diverse kulturer, der eksisterer i hele landets tyve vinregioner.
Den store latitudinale udstrækning af landet tillader dyrkning af vin fra Alperne i nord til Afrika i syd. Det faktum, at Italien er en halvø med en lang kystlinje, hjælper med at moderere klimavirkningerne i de kystnære vinregioner. Italiens bjergede og bakkede terræn tilbyder en række højder samt klimatiske og jordbundsforhold for dyrkning af druer.
Read More