Italien · Umbria · Perugia
Cantina Marco Merli består af Marco og hans far Enzo. De passer de 7 hektar jord og vinproduktionen, der følger. Vingården ligger i Umbrien tæt på Tiberen med kalkholdig og sandet jord.
Marco arbejder på forskellige vinmarker, ofte forladte, med interessante gamle biotyper i Colli Albertini. Gæringen foregår parcel for parcel, sort for sort, før den endelige blanding finder sted i snesevis af re-konditionerede små cement- eller fiberglastanke. Sangiovese, Cigliegiolo, gamle (40-50 år gamle) Trebbiano Toscano og Verdicchio er sorter, du vil genkende fra det centrale Italien. Hans brug af Grechetto di Orvieto (ikke Grechetto di Todi) i hans blandinger understøtter den selvvilde æstetik, Marco stræber efter. Druens vilde syre og bitterhed bliver justeret med teknikker som delvis hel-druefermentering og forskellige blandinger af jordparcellerne, så den vilde selvatica-karakter forbliver intakt.
Alle vinene er rene og med lavt eller ingen tilsat sulfit.
Read More