Frankrig · Loire · Muscadet
David Landron begyndte i januar 2017 at lave vin i Vallet, den mest kendte by for Muscadet, også kaldet Muscadets hovedstad. David driver 6,5 hektar, hovedsageligt med Melon de Bourgogne i appellationerne Muscadet, Muscadet Sèvre et Maine og Vin de France, samt en smule Folle Blanche i Vin de France.
David og hans familie kombinerer både vinproduktion og landbrug. Vinmarkerne er derfor sammenflettet med landbrugsjord, hvor de producerer grøntsager og holder forskellige husdyr.
Ejendommen har været under økologisk konvertering siden 2017 og 2019 afhængig af terroiret, som består af granit, skifer og ler. Der bruges ingen herbicider eller pesticider til afgrøden, bortset fra lidt svovl og kobber, som anvendes homøopatisk til at behandle sygdomme. Høsten og sorteringen af druerne udføres manuelt, inden en skånsom presning. Med hensyn til vinfremstilling er filosofien den samme: ingen tilsætninger, bortset fra lidt svovl nogle gange for at ledsage vinene i deres søgen efter balance. Modningen finder sted i rustfrit stål, beton, samt i luftige og underjordiske kar, på bærmen i en periode på 6 til 14 måneder, selvfølgelig med naturlige gærstammer.
Read More