
Gamay, Gamay, Gamay, og lidt mere Gamay. Beaujolais, den sydligste del af Bourgogne, handler helt om druen Gamay. En af vores personlige favoritter, når det kommer til naturlige lette rødvine. "Gouleyant" er det franske ord for, hvordan Beaujolais let glider ned i halsen – #glouglou.
Regionen Beaujolais strækker sig 55 km fra Mâcon i den sydlige del af Bourgogne til nær Lyon, hvor terrænet er fladere sammenlignet med den nordlige del. Det er på de nordlige bakker, du vil finde de 10 individuelle Cru'er i Beaujolais, såsom Fleurie, Moulin-à-Vent, Chénas, Brouilly, Chirouble, cote de Brouilly, Julienas, Morgon, Regnie og Saint-Amour. I det mere flade sydlige Beaujolais hedder appellationerne Beaujolais og Beaujolais Villages.
Hele regionen er praktisk talt plantet til med drue sorten Gamay. Den består af 97% af den samlede mængde hektar, som er 13.500 hektar. Gamay trives i den store diversitet af terroir der findes i Beaujolais. I den sydlige del med det rullende og fladere bjerge er jorden ofte kalket og leret. I den nordlige del er jorden ofte præget af forskellige typer granit opstået for 200-400 millioner år siden. Diversiteten i jorden er stor og det er udtrukket i vinene fra området også. Så gå på opdagelse, vi lover at det ikke bliver kedeligt.
Read More