
Emilia-Romagna er en rig og frugtbar region i det nordlige Italien og en af landets mest produktive vinområder. Regionen strækker sig over 240 kilometer og dækker næsten hele den nordlige italienske halvøs bredde, klemt inde mellem Toscana mod syd, Lombardiet og Veneto mod nord og Adriaterhavet mod øst.
Emilia-Romagna er hjemsted for nogle af Italiens mest prestigefyldte produkter og navne, såsom Parmigiano Reggiano-ost og Parma-skinke. På vinfronten nyder regionen særlig popularitet takket være Lambrusco. Selvom det er den mest kendte vin fra området, er Lambrusco langt fra den eneste vin, der produceres i Emilia-Romagna. Vinproduktionen er nogenlunde ligeligt fordelt mellem hvidvine og rødvine, og de dominerende druesorter er Malvasia, Lambrusco, Trebbiano og Barbera.
Regionen kan opdeles i to områder, selvom grænserne ikke er klart definerede. Emilia, som ligger mod vest, er kendt for produktionen af den mousserende vin Lambrusco og generelt for størstedelen af regionens frizzante-vine. Romagna, der ligger mod øst, fokuserer primært på stille vine.
Read More