Kender du til orangevin?

    Orangevin kommer oprindeligt fra Armenien og Georgien, hvor det er blevet produceret i tusinder af år. Vinen bliver den dag i dag lavet i lerkrukker, som kaldes for amphora. 

    Orangevin er kendt for sin dybe farve, og den kommer frem gennem maceration, som betyder, at druemosten ligger sammen med drueskallerne i en længere periode. Vinens farve kommer først frem efter, at mosten har haft kontakt med skallerne. Stort set alle druer er hvide indeni, og det gælder også de røde, og derfor kommer størstedelen af hvidvinen, der laves i Champagne, fra røde druer.

    Read More

    31 products
      NO ADDED SO2
    2020, Dysnomia
    Pistis Sophia
    135,00 kr
      NO ADDED SO2
    2021, Karkinos
    Pistis Sophia
    135,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Orange is the new white
    Domaine Kleinknecht
    195,00 kr
      ORGANIC
    2022, Dolmen
    Cros des Calades
    145,00 kr
      NO ADDED SO2
    2020, Parthena
    Pistis Sophia
    135,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
    2022, Covante
    Cantina Bosco Sant'Agnese
    135,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Pet Nat, La Bulle à Jules
    Domaine Kleinknecht
    185,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Besiosa Frizzante
    Az. Agr. Crocizia
    185,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2023, Au Dessus des Nuages
    Famille Hebinger
    275,00 kr
      NO ADDED SO2
    2021, Brucisco Bianco
    Cantina Marco Merli
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Kisi & Mtsvane, Juso's Wine
    Juso's Winery
    195,00 kr
    2016, Tenuta Tufiello, Montemattina
    2016, Tenuta Tufiello, Montemattina
      NO ADDED SO2
    2016, Montemattina
    Tenuta Tufiello
    275,00 kr
    2018, Tenuta Tufiello, Sancho Panza
    2018, Tenuta Tufiello, Sancho Panza
      NO ADDED SO2
    2019, Sancho Panza
    Tenuta Tufiello
    275,00 kr
    Sale
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Emotiq
    Riccardi Reale
    Sale price 150,00 kr Regular price 175,00 kr Save 14%
      NO ADDED SO2
    2022, Besiosa Frizzante Magnum
    Az. Agr. Crocizia
    395,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2021, Riesling Renano
    Riccardi Reale
    175,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Orange Carbonique
    Bonnet Cotton
    250,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Eden
    L'Au-Dela
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Purgatoire
    L'Au-Dela
    175,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2021, Sau'range
    Domaine Saint Cyr
    250,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2021, Tavola Marcerato
    Terra Tinta
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2023, Vinu i Casa macerato
    Nasciri
    175,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Tristo Bianco
    Cantina Marco Merli
    275,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Sau'range Magnum
    Domaine Saint Cyr
    575,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2023, Swimming Poul
    Domaine de la Goguette
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Confusion
    L'Au-Dela
    295,00 kr
      NO ADDED SO2
    2021, Berette 2.0
    La Ricolla
    295,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Com Mai
    Alvaro Gonzalez Marcos
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2020, IGT Bianco Colli Toscana Centrale Terra Nosa
    Tenuta La Novella
    275,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Orange manuel
    Nøvice
    425,00 kr
      ORGANIC
    2020, VTM
    Domaine Castera
    395,00 kr

    Hvordan laves orangevin?

    Vinene har sit navn, fordi de ofte er dybt ravfarvet eller orange, men de er altså ikke lavet på hverken abrikoser eller appelsiner, som man måske kunne tro. I stedet er orangevin sådan set hvidvin lavet som rødvin. På samme vis er rosé faktisk rødvin, der har ligget i kortere tid med skallerne, og derfor kaldes det for rosé. 

    Orangevin kan også laves ved direkte pres, hvor drueskallerne presses langsomt, så mosten blandes med druernes skaller, og resultatet bliver en orange vin. 

    Orangevin kan laves på flere måder, og den orange farve i skallerne afhænger af modningen af druerne. Skallerne har eksempelvis ikke samme orange farve i koldere årgange. De varme årgange tilfører massere af farve og smag, vine fra italien har eksempelvis mere farve end fra frankrig. Italien og Italien.

    Farven på druerne

    Druerne kan være let gylden, orange, grønne og mange andre farver. Men alle er lavet på det, vi betegner som hvide druer, selvom hvide druer ikke altid er hvide. Drueskallerne har masser af farver, alt fra orange skær til brunlige og lyserøde farver. Mosten er derimod altid hvid, det er udelukkende druernes skaller, der har farve.

    Vi kalder denne type vin for orangevin, men i det gamle Georgien hed den ravvin på grund af den karakteristiske dybe ravfarve. Enkelte vine er lavet på meget grønne druer og giver derfor ikke den orange farve, da skallerne på druerne er grønne og ikke orange. Derfor trækker vinen ikke nogen farve ud på de grønne druer, men vinen kaldes derfor som regel ikke orangevin, men hvidvin.

    Read More

    Recently viewed