
Frankrig · Languedoc · Corbiere
Siden han var meget ung, har Olivier haft en stærk tilknytning til landbrug, vinranker og natur, da vinmarkerne har været i hans familie i 150 år. Han har derfor valgt at vende tilbage til de grundlæggende værdier, hans forhold til jorden og moder naturen.
De jordparceller, nogle meget unge og andre, der har eksisteret i mere end et halvt århundrede, er plantet på dyb jord på sletterne. Ler- og kalkjord afspejler landskabet med sine kalkplateauer. De er opdelt i tre blokke: en blok på sletterne, med dyb ler-kalk og sort marljord; en blok på Combe de Gasparets, mere på skråningerne, med isolerede vinmarker omgivet af garrigue, timian, rosmarin og fyrretræer. Og den tredje, beliggende på Combe du Vialla, den højeste zone i højden, med tilstedeværelse af klipper.
Hele vingården er påvirket af det middelhavsklima, de friske vinde fra havet og havets saltvandssprøjt. Dette typiske klima giver friskhed og lethed til hans vine.
De druesorter, der er valgt med stor omhu, er perfekt tilpasset klimaet og terroiret. Traditionelle druesorter, men af stor kvalitet: Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Grenache Gris og Cinsault.
Olivier har besluttet at forvalte hele sin vingård økologisk. Han begyndte oprindeligt overgangen til økologisk landbrug og derefter til biodynamisk landbrug gradvist, så han ikke traumatiserede vinstokkene.
Druerne høstes manuelt i 20 kg kasser. Hans mål er at bevare bærernes kvalitet og undgå at oxidere saften. Olivier bruger svovl i homeopatiske doser, men han planlægger at bevæge sig mod biodynamisk vinmarkedsføring og lave vin uden svovl.
Read More