
France · Loire · Muscadet
I lang tid blev Muscadet betragtet som en region med begrænset medieopmærksomhed og lavere kvalitet, men nu er den kommet i rampelyset takket være talentfulde vinproducenter som Jean-Baptiste Hardy. Efter at have rejst verden rundt for at eksperimentere med forskellige metoder (hos Domaine Roulot, Leflaive, Patagonia, New Zealand...), overtog han familiens vinmarker i 2018, i Mouzillon, en landsby i hjertet af Muscadet Sèvre et Maine-appellationen, 25 km fra Nantes.
Hans legeplads? Et typisk Muscadet-terroir med en kompleks jordbund bestående af gabbro (vulkaniske bjergarter), silica og ler. Med 4 hektar gamle vinstokke af 100% Melon de Bourgogne, praktiserer Jean-Baptiste Hardy udelukkende økologisk vinproduktion. Resultatet? Vine med masser af præcision, elegance og tekstur, som til tider minder os om de store Chablis-vine.
Vinifikationen varer cirka et år med lagring på fine bærmen, hovedsageligt i 450L egetræsfade. Vinene modnes derefter i 6 måneder i tanke, før de tappes uden filtrering eller klarning og med svovlindholdet reduceret til det mest nødvendige. En burgundisk tilgang, der gør Jean-Baptiste Hardy til den stigende stjerne i Muscadet!
Read More