
Frankrig · Beaujolais · Chenas
På nogle af de bedste terroirer i Chénas, har Paul-Henry og hans familie en ægte landmands tilgang til livet og vin. Økologisk siden begyndelsen (2008) og nu biodynamisk. Vingården består af 14 hektar, primært i Chénas, men også i Moulin à Vent og Beaujolais-appellationen. Deres landbrugsfilosofi kommer også fra deres livsstil. De har ikke kun høns omkring vinmarkerne, men også køer, grise, bier... Træer omgiver vinmarkerne, men er også plantet mellem vinene. De 2 heste bruges til at bearbejde jorden. Alt høstes manuelt. Under høsten bliver kasserne med druer sat i et kølerum med en temperatur på 7-10 grader for at bevare friskheden af druerne, inden gæringen starter.
Druerne bliver flyttet ved gravitation til betontanke, og der tilsættes intet til vinene, ikke engang SO2. Saften under maceration og gæring får ikke pigeage eller remontage. Macerationen varer mellem 15 og 28 dage, afhængigt af hvad de forventer af druerne. Efter denne proces presses druerne i en gammel vertikal træpresse fra det 19. århundrede, en meget langsom presning.
Elevage foregår i beton, fiber eller gammel eg (kan være 228l, 400l eller 600l).
Ud fra denne fantastiske proces kan man forestille sig stilen på Thillardon, en slags ”Jura” udtryk for Gamay, hvor alt er lavet for at udtrykke diversiteten af jorden på hans 14 hektar og den følsomhed, der ligger i Gamay-druen.
Read More