
Frankrig · Rhone · Tavel
Domaine de la Goguette blev grundlagt af Julien Mary i 2020. I 2017 vendte han tilbage til sin hjemegn efter flere år med at stå på tommelfingeren i forskellige lande og besluttede at uddanne sig til vinmager. Det var hos Nicolas Renaud (Le Clos des Grillons) i Rochefort du Gard, at han gennemførte sin lærlingetid i 5 år. I dag er han bosat ved bredden af Gardon i Collias for at påbegynde et nyt eventyr og lave naturlige vine.
Julien fik muligheden for at leje lidt over 2 hektar vinmarker, som i øjeblikket hovedsageligt består af Syrah og Grenache, plantet i jordbund af silt, ler og kalksten. Han arbejder sine vinmarker med respekt for planten og praktiserer skånsom beskæring om vinteren, for at bevare en god saftstrøm og give sine planter en længere levetid. Han lader jorden spontant græsse året rundt og planlægger at så årlige planter (Fabaceae, græsser) for at etablere et plante dække, løsne og dræne jorden, tilføre organisk stof over tid og skabe en levende flora, der kan fodre den omkringliggende fauna (mariehøns, bier, forskellige insekter, fugle, kaniner, osv.).
Får kommer til at græsse i vinmarkerne på Domaine de la Goguette om vinteren for at bekæmpe ukrudt og samtidig give økologisk gødning. Han stræber efter at bruge så få antifungale behandlinger som muligt (Bouillie Bordelaise / svovl) samtidig med at han holder nøje øje med at forhindre sygdomme i at sprede sig om foråret. En dag håber han at plante sine egne vinmarker for at kunne plante træer og andre typer planter for at diversificere afgrøderne (frugttræer, lavendel, granatæbler). Alle vinene laves af håndhøstede druer. Kort sagt, den faste intention om at lave økologiske vine.
Julien Marys projekt har givet nyt liv til en død kælder i hjertet af den landsby, hvor han er baseret, som tidligere blev brugt af Domaine Des Cabotines. Den unge vinmager er besluttet på at lave naturlige, lokale vine. Druerne udsættes ikke for nogen indgriben: ingen eller meget lidt svovl i vinene, ingen gær, ingen pasteurisering eller filtrering under vinifikationen, bortset fra en grundig overvågning fra hans side. Alle gæringer foregår udelukkende med indfødte gærstammer, som er naturligt til stede. Vinene macereres på den traditionelle måde, semi-karbonisk eller karbonisk, og opbevares derefter i flere måneder i tanke og fade.
Read More