
Tyskland · Baden · Schliengen
For Maximilian Greiner er terroiret, hvor vinene vokser, en afgørende faktor for vinens kvalitet. Hans druer modnes i hjertet af Markgräflerland, som ligger i det sydlige Baden, i udkanten af Schwarzwald, tæt på det tredobbelte grænseland mellem Tyskland, Schweiz og Frankrig.
Det tempererede klima og de lette fønvinde skaber ideelle betingelser for at fremstille meget friske og levende vine. Jordbunden varierer markant fra mark til mark: fra kalkrige jorde i Gennenbacher, til stærke vulkanske klippejorde i Feuerbacher Steingässle og tunge lössjorde i Obereggenen og Mauchen. På den karrige jord i Paradise og Steingässle er det kun Pinot Noir, der trives.
Maximilian ved, at som med ethvert raffineret produkt, er råmaterialet det vigtigste. Kun gode druer kan skabe god vin. Hans tilgang til vinavl handler om at høste og presse druerne så nænsomt, at han ikke behøver gribe ind senere i processen. Smagen af druerne er afgørende, og derfor omlagde han i 2017 hele vingården til biodynamisk drift. Han er overbevist om, at økologisk dyrkede druer har en dyb aroma, som kan danne grundlag for store vine.
Han styrer ikke gæringen med temperaturkontrol, for ikke at manipulere denne naturlige proces. I stedet gærer alle vine spontant med deres egen naturlige gær, for at opnå mest mulig karakter og originalitet i vinene.
Størstedelen af vinene gennemgår både alkoholisk gæring og den efterfølgende malolaktiske gæring, hvilket hjælper dem med at finde deres indre balance. Denne balance understøttes yderligere af lang lagring på bærmen – nogle vine forbliver i tæt kontakt med gærresterne i flere år.
Hos Weingut Greiner fravælger man systematisk enhver form for klaring, af overbevisning. Det er kun på den måde, man kan bevare vinens tæthed og selvstændighed, og dermed ære det hårde og omhyggelige arbejde, der udføres i vinmarkerne.
Read More