
Stéphane Saillet, født i 1987 med Burgundisk oprindelse, har altid været tæt på vinmarkerne og vinproduktionen. Efter at have taget nogle vitikultur og ønologiske grader samt opnået erfaring i prestigefyldte domaine fra forskellige regioner (Rhône-dalen, Burgund, Champagne, Alsace, Ontario, Languedoc...), arbejdede han som kældermester i Nord-Burgund, før han oprettede sin egen vingård.
Maison Stéphane Saillet, grundlagt i Vertus i 2020, er den første af sin slags i Champagne-regionen. Formålet er at bringe forskellige druesorter fra deres bedste terroir og vinificere dem på den mest transparente måde muligt. Vilde gærgæringer i eg eller glasbeholdere, ingen chaptalisering, ingen filtrering eller klaring, lang lagring på bærmen, og kun en mikroskopisk mængde svovl ved tappning gør det muligt at få den perfekte læsning af terroiret gennem både druesorten og årgangen.
Vinene er lette, letfordøjelige og perfekt formet til gastronomi eller som en enkel aperitif, da én glas kræver et glas mere. Parceller og udvælgelsen af druerne er omhyggeligt udvalgt og manuelt høstet fra venner, men kan ændre sig fra én årgang til en anden på grund af klimatiske variationer.
De tilgængelige mængder er små, da der bliver lagt stor vægt på hver cuvée på en håndværksmæssig måde.
Read More