
Frankrig · Bourgogne · Nuits-Saint-Georges
Philosofien
Grégoire Bichots startede den 6 hektar store vingård i 1995 med vinmarker, der desværre var blevet behandlet med kemikalier. Han havde kun én filosofi: at forbyde brugen af herbicider og pesticider, for at respektere miljøet og de jurassiske jorde, hvor finessen af Pinot Noir og Chardonnay trives.
Målet var at fremme plantens naturlige balance, så druen kan udvikle de nuancer og aromaer, der er specifikke for de forskellige terroirer, den kommer fra.
Høsten er et vigtigt tidspunkt i denne jagt på aromatisk udtryk. Derfor bliver høsten manuelt plukket og sorteret, så druerne ankommer hele og i perfekt stand til vingården.
Klassisk stil
Vinifikationen forbliver traditionel i egentankene for rødvin. Høsten destemmes, plukkes dagligt afhængigt af årgangen, med en vatningstid på 10 til 25 dage, afhængigt af årgangens karakter.
For hvidvinene er presningen langsom og skånsom for at opnå en klar saft, som derefter placeres på fade for gæringen. For saften fra Yonne-regionen foregår både gæring og efterfølgende lagring i rustfrie ståltanke.
Lagringen foregår i egne fade, omhyggeligt udvalgt med en tredjedel nye fade for at undgå vanilje- eller træagtige smage. Druesorternes typicitet, som er knyttet til de forskellige klimaer i Côte d'Or, skal respekteres fuldt ud.
Read More